Στα αζήτητα η εφαρμογή του νέου ρυθμιστικού σχεδίου Θεσσαλονίκης

Στα αζήτητα η εφαρμογή του νέου ρυθμιστικού σχεδίου Θεσσαλονίκης

Αρ. Πρωτ. 3258/21.12.2011

Προς Υπουργό:

- Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής

Τέλος δεν έχουν οι εξαγγελίες της ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Αυτή τη φορά ο αναπληρωτής Υπουργός κ. Σηφουνάκης, σε πρόσφατη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, αρκέστηκε και πάλι σε αόριστες και θολές εξαγγελίες, αναφορικά με την εφαρμογή του νέου ρυθμιστικού σχεδίου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, η έκταση εφαρμογής του νέου ρυθμιστικού σχεδίου Θεσσαλονίκης θα περιοριστεί σε στενότερα όρια συγκριτικά με τον αρχικό σχεδιασμό. Σημειωτέον, ότι στην αρχική πρόταση το Ρυθμιστικό Σχέδιο περιελάμβανε ολόκληρους τους νομούς Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Χαλκιδικής, ένα τμήμα του νομού Πέλλας και το βόρειο τμήμα του νομού Πιερίας.

Το νέο σχέδιο θα περιλαμβάνει εκτός από τη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς. Ασαφές παραμένει στο νέο ρυθμιστικό, η χωρική ένταξη της Χαλκιδικής, ενώ φαίνεται ότι δεν θα συμπεριληφθούν τα τμήματα της Πέλλας, της Ημαθίας και της Πιερίας. Το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της περιοχής παραμένει σε εκκρεμότητα, παρά το γεγονός, ότι είχε εξαγγελθεί η θεσμοθέτησή του στις αρχές του 2011. Συνεπώς, εκκρεμεί παρά τις εξαγγελίες του κ. Σηφουνάκη, που αποτελούν επανάληψη των προηγούμενων εξαγγελιών της κας  Μπιρμπίλη. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να ρυθμίσει τις εκκρεμότητες, που το ίδιο δημιούργησε, αναφορικά με το ρυθμιστικό σχέδιο, που επηρεάζει τις εκφάνσεις στη ζωή της πόλης.  

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Πότε προτίθεται να ολοκληρωθεί η εφαρμογή του νέου ρυθμιστικού σχεδίου Θεσσαλονίκης και ποιες θα είναι εν τέλει οι εντασσόμενες σε αυτό περιοχές;

Απάντηση Υπουργείου